U utorak će se iz aviona zaprašivati Jabučki rit, Glogonjski rit i leva obala Dunava -
suzbijanje komaraca iz vazduha, zaprašivanje komaraca iz aviona,  jabučki rit

U utorak će se iz aviona zaprašivati Jabučki rit, Glogonjski rit i leva obala Dunava


Direktor beogradske "Gradske čistoće" Marko Popadić najavio je da u utorak u 18 časova poleće prvih šest aviona koji će sredstvima za suzbijanje komaraca obuhvatiti površinu od 12.000 hektara, preneo je Beoinfo.

"Na ove mere, izmedju ostalog, odlučili smo se ne samo da bismo smanjili broj ovih insekata, već i da bismo predupredili pojavu komaraca zaraženih virusom groznice zapadnog Nila, koji bi se u protivnom pojavili početkom avgusta", rekao je Popadić.

On je takodje apelovao na sve pčelare iz Beograda i okoline da svoje pčele u utorak, sredu i četvrtak od 18 časova do 20.30 nikako ne puštaju na ispašu, već da ih zatvore u košnice.

"Pčele spadaju u grupu osetljivih insekata, a nama nikako nije cilj, niti na korist da smanjimo njihovu populaciju. Nadam se da će pčelari poštovati naša upozorenja, a sve informacije o tome gde i kada se sprovode mere suzbijanja komaraca svakodnevno mogu da pronadju na zvaničnom sajtu preduzeća", dodao je Popadić.

U utorak će iz vazduha biti zaprašivani komarci duž leve obale Dunava i to Krnjača, Kotež, Borča, Ovča, Glogonjski rit, Jabučki Rit, Besni Fok, Mali Zbeg, Crvenka, Padinska Skela, Dunavac i Vrbovsko.

Avioni će nadletati i Ratno ostrvo i deo desne obale Dunava odnosno površine Grocka, Ritopek, Gročanska Ada, Begaljica, Zaklopača, deo Leštana i Boleč.

Tretman suzbijanja komaraca iz vazduha na teritoriji grada Pančeva najavljen je za ponedeljak, 27. jul, ukoliko se za to stvore vremenski uslovi.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com