Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Završen prvi međunarodni Pannonia festival gitare koncertom duo Branković - Turudić (VIDEO) - | K-013 Portal

Završen prvi međunarodni Pannonia festival gitare koncertom duo Branković - Turudić (VIDEO)

U nedelju, 20. maja, nakon tri dana završen je prvi međunarodni Pannonia guitar festival koji se održao u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo.

U tri festivalska dana takmičilo se osamdeset učenika u šest kategorija i održana četiri koncerta. Nenad Petrović, direktor festivala, je zadovoljan kako je protekao festival:

- Deca su se odlično pokazala i prezentovala svoje programe u najboljem svetlu. Videli smo četiri koncerta, od kojih je jedan bio završnii sa pobednicima iz svih kategorija. Moj utisak je da je ovo jedan vrhunski umetnički događaj za naš grad. Želim da se zahvalim publici koja je u velikom broju prisustvovala koncertima. Smatram da je naša publika vrlo pristojna i da su uspeli da isprate ove koncerte na najbolji način, rekao je Petrović.

Iako je ovo bio prvi festival treba reći da su nagrade bile itekako zanimljive. Graditelj gitare Slavko Mrdalj poklonio je pobedniku šeste kategorije koncertnu gitaru a pobednik pete kategorije dobio je vaučer od 1000 eura za kupovinu koncertne gitare. 

- Hteo bih da se zahvalim Narodnom muzeju Pančevo i direktoru Miroslavu Birclinu. Veoma smo zadovoljni prostorom u kome su takmičari nastupali, Svečanoj sali muzeja, koja je veoma akustična i pruža fantastične mogućnosti za izvođenje koncerata klasične muzike, naročito gitare koja je tihi insturment.  Zahvaljujem se i Slavku Mrdalju, graditelju gitare na obezbeđenim nagradama i štampariji Xpress koja nam je izašla u susret i izradila sve one stvari koje su nam bile potrebne za marketing - plakate, flajere, roll up i ostalo, zaključio je Petrović.

Poslednjeg dana Pannonia guitar festivala koncert su održali duo Branković - Turudić koji su se publici predstavili našim tradicionalnim kompozicijama u fantastičnim aranžmanima.  



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS