Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Brnabićka sama sebi dodelila na korišćenje Jovankinu vilu - | K-013 Portal

Brnabićka sama sebi dodelila na korišćenje Jovankinu vilu

Ana Brnabić, jovankina vila, vila bor

Poslednja odluka Ane Brnabić u prethodnoj vladi je bila da vilu "Bor" u kojoj je decenijama živela Jovanka Broz dodeli sebi na korišćenje, objavila je danas Nova.rs.

Uredbom Vlade Srbije vila u Ulici kneza Aleksandra Karadjordjevića uvrštena je medju objekte za reprezentativne potrebe Republike Srbije. Odluka je objavljena u Službenom glasniku i potpisala ju je lično Ana Brnabić.

Kako Nova.rs saznaje, ova odluka doneta je 27. oktobra.

U uredbi o nepokretnostima za reprezentativne potrebe Republike Srbije promenjen je samo član koji predvidja da premijer može da koristi objekat na Bulevaru kneza Aleksandra Kradjordjevića 75 u Beogradu, koji do sada nije bio u spisku reprezentativnih zgrada.

"Jovankina vila" renovirana je prethodnih meseci prvi put posle gotovo šest decenija, a mediji su ranije pisali da je njena obnova plaćena od 30 do 50 miliona dinara, dok je direktor Republičke Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić ranije izjavio da je kompletnu rekonstrukciju tog objekta potrebno oko 2,5 miliona evra.

Jovanka Broz, udovica bivšeg predsednika SFRJ Josipa Broza, preminula je 20. oktobra 2013.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.