Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đilas: Očekujem izbore krajem ove godine - | K-013 Portal

Đilas: Očekujem izbore krajem ove godine

dragan djilas, izbori, ssp, stranka slobode i pravde

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je danas da već krajem ove godine očekuje slobodne izbore i da će na njima sadašnji režim „ogrezao u aferama, povezan sa kriminalom i korupcijom“, otići u istoriju.

Đilas je posle posete Gradskom odboru SSP u Kragujevcu ocenio da je za rušenje režima neophodno jedinstvo opozicije i da ne veruje u promenu vlasti bez izbora.

Naš zadatak je da napravimo plan za dan posle i sve što SSP trenutno radi ima za cilj da Srbija postane konačno mesto za bolji život, rekao je Đilas.

On je istakao da država mora da preuzme deo odgovornosti za kompaniju Fijat Krajsler automobili i uradi sve što je potrebno da se ona sačuva i da se pokrene proizvodnja novog modela. Prema njegovim navodima, država ima trećinu vlasništva u FCA, ali već osam godina ne radi ništa da se napravi saradnja sa velikom kompanijom.

Đilas je rekao da država ne sme da dozvoli da Fijat sutra kaže da ovde više neće da radi, jer se udružio sa Pežoom i to im više nije potrebno. Da je SSP na vlasti, on bi razgovarao sa ljudima koji vode Fijat i pitao ih šta treba da se uradi da se nastavi razvoj fabrike u Kragujevcu, koja je „žila kucavica“ cele ove regije, kazao je Đilas.

On je naglasio da u Fijatovoj fabrici automobila i kooperantskim firmama u Kragujevcu radi oko 4.000 ljudi, koji svoje plate troše u tom gradu, što podstiče razvoj svih ostalih delatnosti. Kada sačuvate 4.000 radnih mesta u tako velikom sistemu kao što je Fijat, sačuvali ste bar četiri puta toliko radnih mesta u gradu i za toliko porodica omogućili da pristojno žive, rekao je predsednik SSP.

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS