Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS zahteva utvrđivanje odgovornosti za požar u RB „Kolubara“ - | K-013 Portal

DS zahteva utvrđivanje odgovornosti za požar u RB „Kolubara“

ds, demokratska stranka, pozar u rb kolubara

Proizvodnja i snabdevanje građana električnom energijom još jednom su dovedeni u pitanje zbog jučerašnjeg požara u Rudarskom basenu „Kolubara“, požara do kog nikada nije smelo da dođe i koji bi bio sprečen da je rukovodstvo RB „Kolubara“ odgovorno obavljalo svoj posao i bavilo se organizacijom proizvodnje umesto sindikalnim razmiricama, saopštava Demokratska stranka.

"Naime, juče popodne se u RB „Kolubara“ zapalila traka na tračnom transporteru zbog dotrajale rolne, a zastrašujući snimak koji je sačinjen na licu mesta pokazao je kolika je bila ozbiljnost situacije.

Više od polovine električne energije u Srbiji proizvede se od uglja iz RB „Kolubara“ i zato je od izrazite važnosti da njegovo upravljanje što pre preuzmu stručni ljudi, koji će znati kako da postave prioritete i organizuju poslove, a koji će, pre svega, raditi u interesu građana. Sve dok odluke od najveće važnosti budu donosili oni koji nemaju ni znanja, ni motivacije, već samo člansku kartu Srpske napredne stranke i upitnu diplomu fakulteta, i RB „Kolubara“ i svi građani suočavaće se sa sve većim problemima, svesni da nigde i nikada nisu sigurni, dok se sve operacije finansiraju upravo iz njihovih džepova, odnosno, iz budžeta.

Demokratska stranka insistira na tome da se odgovornost za još jednu u nizu havarija u Rudarskom basenu „Kolubara“ ne svede na kažnjavanje radnika, već da se konačno stane na put višegodišnjem lošem rukovođenju RB „Kolubara“",  navodi se u saopštenju.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS