Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PSG: Država nije uradila ništa da rasvetli pretnje smrću novinarima proteklih godina - | K-013 Portal

PSG: Država nije uradila ništa da rasvetli pretnje smrću novinarima proteklih godina

pancevo, beograd, novi sad, vesti, psg

Pokret slobodnih građana (PSG) čestitao je danas Svetski dan slobode medija svim medijskim radnicima, a odnos vlasti prema medijima nazvao „glupošću i greškom“.

U saopštenju PSG je skrenuo pažnju da, bez obzira na obećanja, država nije uradila apsolutno ništa da rasvetli pretnje smrću novinarima koja su se dešavala proteklih godina, kao i da se mediji i novinari, sem usmenih pretnj, svakodnevno susreću sa pretnjama na društvenim mrežama.

„Stanje medijskih sloboda najbolje ocrtava stanje jednog društva, sudeći po odnosu države prema slobodnoj reči i objektivnom medijskom izveštavanju, te dolazimo do zaključka da je društvo ozbiljno ranjeno“, ocenio je PSG.

Pokret je ukazao da je poseban izazov koji stoji pred novinarskom profesijom da se odvoje profesionalci od propagandista i da se na taj način sačuva čast novinarskog posla.

U jeku pandemije i gladi za pravim i tačnim informacijama, navodi PSG, Srbija je dočekala konferencije za medije bez predstavnika medija, a u roku od samo nekoliko dana doneta je, pa ekspresno povučena uredba Vlade kojom je potpuno bilo centralizovano pružanje informacija o korona virusu.

„Premijerka je tu uredbu nazvala svojom glupošću i greškom. Možda, baš tim rečima možemo opisati i odnos države prema medijima. Nema slobodnih građana bez slobodnih medija“, poručio je PSG.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS