Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crna Gora: Za državljane Srbije PCR test ili karantin - | K-013 Portal

Crna Gora: Za državljane Srbije PCR test ili karantin

crna gora, region, vesti iz regiona, najnovije vesti

Crna Gora je od ponoći otvorila granicu sa Srbijom, čiji državljani će od danas u tu državu moći da uđu samo sa negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sata ili dvonedeljnim karantinom.

Prema Srbiji su otvoreni granični prelazi: Ranče - Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja - Prijepolje, Vuče - Godovo na putnom pravcu Rožaje - Tutin i Čemerno na putnom pravcu Pljevlja - Priboj.

Prema poslednjim informacijama NKT-a u Crnu Goru, bez karantina i izolacije, moći će stanovnici 131 zemlje, među kojima su i Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina i tzv. Kosovo.

Ulazak u Crnu Goru dozvoljen je i stanovnicima Slovenije, Islanda, Hrvatske, Slovačke, Švajcarske, Albanije, Austrije, Norveške, Monaka, takozvanog Kosova, Nemačke, Grčke, Mađarske, Danske, Litvanije, Letonije, Azerbejdžana, Luksemburga, BiH, Bugarske, Izraela, Severne Makedonij, Irske, Češke, Finske i Estonije, a sa tim zemljama dozvoljen je i vazdušni i pomorski saobraćaj, prenosi portal CdM.

Kako se navodi, državljani Crne Gore i stranci sa stalnim ili privremenim boravkom u toj zemlji koji ulaze u Crnu Goru iz država u kojima je potvrđena stopa aktivnih slučajeva obolelih od korona virusa veća od 25 na 100.000 stanovnika moraće u karantin ili samoizolaciju od 14 dana.

U Crnoj Gori će biti dozvoljena i sva javna okupljanja, uključujući svadbe i sahrane, sportska takmičenja, ali na njima neće moći da prisustvuje više od 200 osoba i moraće da se poštuje mera socijalne distance.

Takođe, dozvoljen je rad disko klubova/barova i noćnih klubova/barova kao i dečjih igraonica, dok će vrtići svoja vrata otvoriti u četvrtak, 4. juna.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS