Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crnogorski premijer sutra u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji - | K-013 Portal

Crnogorski premijer sutra u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji

zdravko krivokapic

Predsednik vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić doputovaće sutra u pvu zvaničnu posetu Beogradu gde će razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima.

Kako je ranije saopšteno, u dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, Krivokapić dolazi na poziv predsednice vlade Srbije Ane Brnabić.

Tokom posete Beogradu Krivokapić, kako je rekao novinarima, neće potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Poseta predstavlja priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva Zapadnog Balkana, navedeno je u tekstu Platforme koju je uoči posete Krivokašića Srbiji usvojila crnogorska vlada.

„Imajući u vidu krizu nastalu usled pandemije korona virusa, poseta će biti odlična prilika za razgovor o modelima usmerenim na prevazilaženje zdravstvenih, ekonomskih i drugih izazova uslovljenih pandemijom sa kojima se obe države suočavaju“, dodaje se u tekstu platforme.

Kako se ističe, poseban akcenat biće stavljen na jačanju ekonomskih veza i saradnje za šta postoje značajni potencijali.

U tom smislu, fokus će biti na projektima koji imaju za cilj unapredjenje saobraćajne infrastrukture, što je neophodan uslov za povećanje prometa ljudi i za sveukupnu ekonomsku saradnju i saradnju u oblasti turizma, dodaje se u platformi.

Prema navodima iz ovog dokumenta, tokom posete biće preneta crnogorska podrška novoj fazi pregovora Beograda i Prištine „s očekivanjem da će ona biti intenzivirana u narednom periodu i rezultirati obostrano prihvatljivim i sveobuhvatnim rešenjem“.

Krivokapić je novinarima pre nekoliko dana kazao i da Temeljni ugovor sa SPC neće biti potpisan tokom njegove zvanične posete Beogradu.

On je dodao da Temeljni ugovor treba da bude potpisan u Crnoj Gori.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS