Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hrvatski ministar odbrane podneo ostavku posle pada aviona - | K-013 Portal

Hrvatski ministar odbrane podneo ostavku posle pada aviona

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević podneo je ostavku pošto su  u padu školskog vojnog aviona proginula dvojica pripadnika Hrvatske vojske.

„S današnjim danom podnosim ostavku na mesto potpredsednika Vlade i ministra odbrane“, rekao je Krstičević na konferenciji za novinare u vojnoj bazi Zemunik kod Zadra.

On nije želeo da odgovara na pitanja novinara o ostavci.

Prethodno je najavio da će biti osnovana istražna komisija o nesreći u kojoj su poginuli instruktor letenja i polaznik letačke obuke Hrvatskpg ratnog vazduhoplovstva (HRZ), natporučnik Marko Novković (31) i poručnik Luka Jagatić (25).

Slična nesreća dogodila se i početkom ove godine. Tada su u padu vojnog helikoptera Kiova vorior (Kiowa Warrior) u more u šibenskom kanalu poginula dvojica pilota, takođe tokom trenažnog leta.

Hrvatski premijer Andrej Plenković prihvatio je danas ostavku ministra odbrane Damira Krstičević, koja je usledila zbog pada vojnog aviona u kojem su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mesta Biljane Donje u blizini Zadra.

Plenković je posle sastanka rekao da ostavku prihvata.

Damir Krstičević tako više nije ministar obrane i potpredsednik vlade. Krstičević je u četvrtak novinarima priznao da premijera nije obavestio o ostavci, ali je iz Vlade kasnije sinoć saopšteno da su Plenković i Krstičević telefonski razgovarali i da će se danas sastati.

Sastanaku, koji je počeo pre četiri sata, prisustvovali sui i ministar branitelja Tomo Medved, kao i Plenkovićev posebni savetnik za nacionalnu sigurnost i šef Odeljenja za analitiku i članstvo HDZ Robert Kopal.

(Danas/Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS