Probni popis stanovništva u Severnoj Makedoniji -
popis stanovnista u makedoniji

Probni popis stanovništva u Severnoj Makedonijimontekristo 0507


Popisom zatvorenika i pritvorenika u zatvoru u Kumanovcu danas je u Severnoj Makedoniji počeo probni popis stanovništva, koji će trajati do 15. marta i odvijaće se u nekoliko faza.

Kako su preneli mediji, od danas je u funkciji registar na veb sajtu Državnog zavoda za statistiku (ZSO) na koji se mogu registrovati i makedonski džavljani iz dijaspore.

Ministar pravde Bojan Maričić apelovao je na političke stranke da ne politizuju popis i pozvao ih, zajedno, da pošalju istu poruku za aktivno učešće stanovništva u popisu.

Međutim, SDSM i Demokratska unija pozvali su sve Makedonce u dijaspori da iskoriste priliku i masovno se upišu, dok VMRO-DPMNE tvrdi da je takav popis ispunjenje nečije političke želje.

Alternativa je danas zahtevala da se odmah zaustave nepravilnosti i manipulacije popisom dijaspore, posebno među Albancima koji imaju makedonsko državljanstvo.

Po završetku probnog popisa, od 1. do 21. aprila, biće sproveden glavni popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Makedoniji, preneo je skopski portal 24vesti.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.