Slovenija uklanja pogranične kontrolne punktove -
slovenija, granica

Slovenija uklanja pogranične kontrolne punktove
Slovenija od danas uklanja pogranične kontrolne punktove na prelazima sa Austrijom i Hrvatskom, a svi koji su preležali kovid-19 ili su vakcinisani, mogu da uđu u tu zemlju bez obaveznog zadržavanja u karantinu i bez rezultata testova na koronavirus.

Vlada Slovenije izdala je novi dekret kojim je regulisala antiepidemijske pogranične propise u okviru kojih je od sada ponovo moguće preći granicu sa Austrijom, Hrvatskom i Mađarskom, iako ove zemlje i dalje drže na snazi svoje restriktivne pogranične mere.

Slovenija je objavila i novu listu zemalja visokog rizika, u kojima je epidemijska situacija lošija nego u Sloveniji, a na listi su članice EU i potpisnice Šengenskog sporazuma. Na toj listi su trenutno samo Španija, Portugal i Češka Republika i putnici iz tih zemalja su u obavezi da podnesu na uvid dokaz o negativnom testu na korona virus, prenosi STA.Ipak, nova pravila dopuštaju da u Sloveniju može da uđe putnik sa pozitivnim testom starim od 21 dan do šest meseci, ili sa lekarskom potvrdom o preležanom kovidu-19, a priznavaće se i negativni testovi iz stranih zemalja, pod uslovom da laboratorije koje su ih izdale imaju akreditaciju svojih nacionalnih Instituta za javno zdravstvo.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

352X250

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti