Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbalski transferi: Barselona prodaje De Jonga, Lakazet u Lionu - | K-013 Portal

Fudbalski transferi: Barselona prodaje De Jonga, Lakazet u Lionu

frenki de jong, barselona

Čelnici Barselone planiraju da prodaju Frenkija de Jonga zbog finansijskih problema, a najveće interesovanje za holandskog fudbalera pokazao je Mančester junajted, prenosi španski sportski list "Marka".

De Jong je već sarađivao sa novim menadžerom Mančester junajteda Erikom ten Hagom od 2017. do 2019. godine u Ajaksu.

Španski mediji navode da je Barselona spremna da "žrtvuje" holandskog fudbalera zbog finansijskih problema. Katalonski klub je već saopštio De Jongu da može da potraži novi klub, ali se samo čeka odgovor holandskog reprezentativca, jer on želi da naredne sezone igra u Ligi šampiona.

"Marka" ističe da su predstavnici engleskog kluba spremni da izdvoje 60 miliona evra za De Jonga, kao i još 20 miliona evra kroz razne bonuse, a navodno je Barselona spremna da prihvati ovu ponudu.

Jedini problem u realizaciji transfera mogla bi da bude činjenica da Mančester junajted naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona, već u Ligi Evrope, ali Ten Hag tvrdi da će ubediti De Jonga da prihvati ponudu da nastavi karijeru u ekipi sa "Old traforda".

De Jong (25) je stigao u Barselonu 2019. iz Ajaksa za 75 miliona funti, a ima ugovor sa katalonskim klubom do juna 2024. godine.

Španski mediji navode da će Ten Hag morati da dovede najmanje jednog veznog fudbalera, pošto su klub napustili Pol Pogba, Nemanja Matić i Huan Mata.

Lakazet se vratio u Lion

Dosadašnji fudbaler Arsenala Aleksandar Lakazet potpisao je trogodišnji ugovor sa Olimpikom iz Liona, saopštio je francuski klub.

Bivši francuski fudbalski reprezentativac je u Lion stigao bez obeštećenja. U saopštenju Olimpika se navodi da su veoma ponosni i srećni što se Lakazet vratio u klub.

"Aleksandar je u naš klub došao sa 12 godina i prošao je sve selekcije Liona. Srećni smo što se vratio u svoj klub. Dogovor sa njim bio je prioritet kluba u poslednjih nekoliko meseci", navodi klub iz Liona, a prenosi Bi-Bi-Si.

Lakazet (31) je u Arsenal stigao iz Liona 2017. godine u transferu vrednom 52 miliona funti, a na 206 utakmica za "tobdžije" postigao je 71 gol. On je sa Arsenalom osvojio FA kup 2020. godine



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS