Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mnoštvo medalja za Rvački klub Dinamo na Prvenstvu Srbije u Petrovcu na Mlavi - | K-013 Portal

Mnoštvo medalja za Rvački klub Dinamo na Prvenstvu Srbije u Petrovcu na Mlavi

rvanje, rvački klub dinamo

Vikend za nama bio je rezervisan za državna prvenstva Srbije u rvanju slobodnim stilom u sledećim kategorijama: mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i juniori. Petrovac na Mlavi je kao i do sada bio odličan domaćin ovog prvenstva.

Rvački klub Dinamo na ovo takmičenje poveo je 10 takmičara i to 4 devojčice i 6 dečaka.

U kategoriji mlađih pionira nastupali su Pavlović Lazar i Aleksa Jović. Pavlović Lazar je posle nadljudske borbe poklekao u finalu i morao je da se zadovolji srebrnom medaljom, dok Jović Aleksa nije imao sreće u žrebu posle dve pobede i izgubio je meč za medalju.

Starije pionire su predstavljali: Ećimović Lena, Sekulović Milica, Pavlović Lazar, Ognjen Todosijević, Nemanja Tišma i Stefan Todosijević.

Pavlović Lazar je iako najmlađi u kategoriji pokazao zavidno rvačko zdanje i pored srebrne medalje koju je osvojio za mlađe pionire dodao zlatnu medalju za starije pionire.

Ognjen Todosijević je posle dve pobede poražen u finalu i osvojio srebrnu medalju. Lena Ećimović i Milica Sekulović su radile u istoj kategoriji, posle pobeda u prvom kolu, Lenu je u polufinalu zaustavila blaža povreda i reprezentativka Srbije Ujhavi Evelin iz Kanjiže, dok je Milica sa tri efektna bacanja izborila plasman u finale gde je "osvetila" svoju klupsku koleginicom i pobedom u finalu i osvajila titulu šampiona Srbije.

Lena je zbog povrede zadobijene u polufinalu predala meč u borbi za treće mesti i tako ostvarila plasman na peto mesto, Nemanja Tišma i Stefan Todosijević su takođe radili u istoj kategoriji, Tišma je izgubio u prvom kolu, a Stefan je morao da se dobrano pomuči i posle četiri pobede se okitio titulom prvaka Srbije.

U kadetskoj konkurenciji takmičili su se: Jovana Vićentić, Jovana Radivojević i Mihajlo Vujanović.

Jovana Vićentić nažalost nije uspela da odbrani prošlogodišnju titulu, ovog puta je morala da se zadovolji treći mestom, Jovana Radivojević je dala sve od sebe i posle tri pobede izgubila je u finalu od reprezentativke Maše Perović iz Beogradske Crvene zvezde. Mihajlo Vujanović je morao da se zadovolji 7 mestom iako je odrvao tri meča u kojima je ostvario pobedu i dva poraza.

Za juniore su nastupale Jovana Vićentić i Jovana Radivojević.

Jovana Vićentić posle iscrpljujućih borbi dolazi do titule prvakinje Srbije, a istim putem posle efektne pobede u finalu i Jovana Radivojević se okitila titulom šampiona Srbije.

Vujo Šajić, trener nam je izjavio: "Iako je nama u klubu priorite "grčko-rimski" stil, ovaj rezultat nije iznenađenje za mene. Devojke su opravdale naše poverenje, a momci su ih pratili u stopu. Ovaj rezultat nas obavezuje na dalji intenzivan rad."

Milivoj Todosijević vođa ekipe kaže: "Prezadovoljan sam postignutim rezultatom, osvojili smo 5 zlatnih medalja, 3 srebra i jednu bronzu. Obe Jovane i Lazar su osvojile po dve medalje, a ostali takmičari su dali svoj maksimum, tako da se nadam da ćemo na kraju ove kalendarske godine biti najuspešnij klub borilačkih sportova u gradu."

(RKB)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS