Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Košarkašice Srbije na Evropskom prvenstvu! - | K-013 Portal

Košarkašice Srbije na Evropskom prvenstvu!

kosarka, kosarkasice srbije, evropsko prvenstvo

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo koje će sledeće godine biti igrano u Španiji i Francuskoj. Srpkinje su, dva kola pre kraja kvalifikacija i matematički obezbedile Evrobasket, pobedom nad Turskom u Istanbulu sa 83:76.

Ekipa koju vodi Marina Maljković je preživela pravu dramu u gradu na Bosforu i posle dva produžetka došla do velikog trijumfa. Naš nacionalni tim je tako na najbolji način završila takmičenje u istanbulskom "mehuru" i domogla se novog nastupa na kontinentalnom takmičenju.

Dva dana pošto je na istom mestu pobeđena Litvanija, naše devojke su ostvarile još jedan trijumf, zadržale maksimalan učinak u grupi E i sada mirno mogu da čekaju kraj kvalifikacija.

Pobedu je izvojevala naturalizovana Amerikanka Ivon Anderson, koja je u prvom produžetku spasla naš tim u poslednjoj sekundi, a onda i početkom drugog serijom poena slomila protivnički otpor.

Srbija sada ima nedostižnih osam bodova, pa budući mečevi protiv Albanije i Litvanije u februaru, neće imati rezultatski značaj.

Okršaj sa Turkinjama u dvorani "Ahmet Komert" očekivano je bio veoma tvrd i neizvestan, a bolje je krenuo domaći tim.

Devojke u belim dresovima su forsirale šut sa distance i dominirale u skoku u napadu, zbog čega Srpkinje nisu mogle da se odlepe.

Na startu je povukla Sonja Vasić, pridružila joj se Andersonova i timovi su se smenjivali u vođstvu. Turska je odgovorila serijom da bi se u finišu prvog poluvremena probudila Aleksandra Crvendakić i donela četiri poena prednosti pred odlazak na odmor (38:34).

Plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova.

(RTS)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS