Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zvezda pregazila Radnički 61 razlike i zakazala večiti derbi - | K-013 Portal

Zvezda pregazila Radnički 61 razlike i zakazala večiti derbi

kup radivoja koraca, kosarka, kk crvena zvezda, sport

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u poslednjem četvrtfinalu završnog turnira u Novom Sadu savladali Radnički iz Kragujevca 108:47.

Uprkos izostanku petorice prvotimaca zbog korona virusa, sa povratnikom Džonijem O'Brajantom, Crvena zvezda je lako izašla na kraj sa Kragujevčanima, za najubedljiviji trijumf crveno-belih ikad na završnici Kupa.

Najefikasniji je bio Branko Lazić sa 17 poena, Ognjen Dobrić ubacio je 16, a Džordan Lojd i Džoni O'Brajant po 11. Kod Radničkog Filip Dumić bio je najefikasniji sa 19 poena.

Utakmica je počela nesportskom greškom igrača Radničkog, pa je Simonović odmah išao na liniju penala. Pružali su Kragujevčani solidan otpor crveno-belima samo na stratu (5. minut – 6:6), da bi u 7. minutu Zvezda povela 15:8, a na kraju prvog perioda igre bilo je 22:13.

Druga četvrtina počela je serijom Beograđana 16:0 (38:13), dok je Radnički četiri minuta bio bez koša, sve do trojke Dumića. Povećavali su crveno-beli prednost bez većih problema, a na poluvreme otišli sa velikih 49:25.

Ista priča se nastavila u trećoj četvrtini. Razlika u kvalitetu je bila velika, prednost je rasla iz minuta u minut (71:29, 27. minut). Borili su se igrači Radničkog predvođeni bivšim reprezentativcem Katićem i šuterski raspoloženim Dumićem koliko su mogli, ali su Lazić, Simonović, Lojd i ostali pogađali…

U poslednjem periodu igre, oba trenera su šansu dala i mlađim igračima…

Crvena zvezda će u polufinalu u subotu igrati protiv večitog rivala Partizana, koji je savladao Borac iz Čačka 76:72.

(b92)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS