fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

slobodan kovac, selektor odbojkaske reprezentacije

Slobodan Kovač nije više selektor odbojkaške reprezentacije Srbije

Odbojkaški savez Srbije (OSS) saopštio je danas da Slobodan Kovač nije više selektor muške seniorske reprezentacije.

Kako se navodi, predsedništvo OSS je na svojoj redovnoj sednici donelo odluku da se ne nastavi saradnja sa dosadašnjim selektorom Slobodanom Kovačem.

Predsedništvo OSS je zahvalilo Kovaču za dosadašnji rad i rezultate i poželelo mu uspeh u daljoj trenerskoj karijeri.

Slobodan Kovač je nasledio Nikolu Grbića na mestu selektora odbojkaške reprezentacije Srbije u avgustu 2019. godine, samo deset dana pred početak Evropskog prvenstva na kojem će, u svom debiju, osvojiti zlato.

Nakon toga, medjutim, usledio je neuspeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre, u januaru 2020, na turniru koji je održan u Berlinu.

Ove godine, reprezentacija Srbije je učestvovala na dva velika takmičenja, bez osvojene medalje. U Ligi nacija je nacionalni tim zauzeto šesto mesto, dok je Evropsko prvenstvo završio kao četvrti.

Kako se dodaje u saopštenju OSS, doneta je odluka i da se ne nastavi saradnja sa selektorima mladjih reprezentativnih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to za juniorski, kadetski i pionirski uzrast.

Imenovanje novih selektora mladjih nacionalnih selekcija vršiće se u skladu sa predstojećim Konkursom koji će objaviti Savez, navodi se u saopštenju.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.