Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rukometašice Srbije idu na EURO - u Zrenjaninu savladana Turska - | K-013 Portal

Rukometašice Srbije idu na EURO - u Zrenjaninu savladana Turska

rukometašice, rukometna reprezentacija srbije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, pošto je danas u poslednjem meču kvalifikacione grupe 6 savladala Tursku rezultatom 30:22 (14:10).

Srbija je završila kao druga u grupi sa sedam bodova, iza Crne Gore, koja je pobedom protiv Bugarske (35:17) osvojila maksimalnih 12.

U sjajnoj atmosferi sa tribina "Kristalne dvorane" u Zrenjaninu, izabranice Uroša Bregara su opravdale zvanje favorita i pobedom su obezbedile direktan plasman na Evropsko prvenstvo sa druge pozicije u Šestoj grupi.

Posle egala 29:29 u prvom duelu, Srbija je ostvarila šestu pobedu nad Turkinjama u prethodnih sedam duela.

Naše rukometašice su kontrolisale igru od prvog napada i otvaranja sa tri gola u nizu. Turkinje su ugrozile našu selekciju jedino prilikom dolaska do egala 6:6 u uvodnim minutima. Srbija je odgovorila sa četiri gola zaredom, od čega dva u praznu mrežu, usled rizične strategije Turkinja sa igračem više u napadu.

Na prednost 14:10 na poluvremenu su se srpske rukometašice nadovezale vrhunskom igrom u nastavku. U 39. minutu se golom Emilije Lazić došlo do maksimalnih 20:12.

Turska se primakla na 21:16, pa je Uroš Bregar reagovao tajm-autom u pravo vreme. Po povratku na teren su srpske reprezentativke vratile pristojnu distancu.

Najefikasnija u pobedi Srbije bila je Anđela Janjušević sa sedam, dok je Dunja Radević postigla šest pogodaka.

Evropsko prvenstvo je na programu od 28. novembra do 15. decembra u Mađarskoj, Švajcarskoj i Austriji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS