Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Starčevci na "2. dečijem međunarodnom festivalu ragbija" u Zenici - | K-013 Portal

Starčevci na "2. dečijem međunarodnom festivalu ragbija" u Zenici

RK Borac starčevo

Protekli vikend u Zenici okupio je preko 500 mladih ragbista iz Italije, Srbije, Hrvatske i Bosne na "2. dečijem međunarodnom festivalu ragbija".

Ragbisti starčevačkog Borca nastupali su u konkurenciji petlića i pionira te ostvarili zapažene rezultate.

Najmlađi ragbisti Borca petlići imali su tri meča koja su bila izuzetno neizvesna i na jedan posed lopte. Prvi meč je odigran protiv Zenčkog Čelika i završen je nerešeno 25-25, posle toga je pobeđena ekipa Dubrovnika sa 15-10, i na kraju poraz od Nade iz Splita sa 10-5, i tako osvojili četvrto mesto u ukupnom plasmanu.

Igor Tomašić vođa ekipe petlića nam je rekao:

"Pre svega čestitke domaćinima na ovako organizovanom turniru, naša ekipa je jedina koja je imala u sastavu tri devojčice, i ja kako trener imam samo reči hvale za ovaj tim. Nedostajalo je malo sportske sreće da se popnemo na pobedničko postolje, ali ovo je samo motiv više za još jači i bolji rad."

Pioniri Borca osvojili su drugo mesto u ukupnom plasmanu.

U grupi su prvi meč izgubili od Splitske Nade rezultatom 10-15, da bi potom sa dve ubedljive pobede protiv Beogradskog Rada 15-0 i ekipe Sinja sa 20-0 i tako osvojili prvo mesto u grupi. U polufinalu su se sastali sa ekipom iz Dubrovnika i još  jedna ubedljiva pobeda od 15-0, da bi se u finalu sastali sa ekipom domaćina Čelikom iz Zenice i nažalost izgubili esejom u poslednjim trenucima meča rezultatom 5-10

Trener pionira Radivoj Ćosić je izjavio:

"Izuzetno sam ponosan na našu decu, vidi se napredak u svakom pogledu, kako na treninzima, utakmicama, tako i u školskim i vanškolskim aktivnostima. Moto kluba je "Jedno dete više na terenu, je jedno dete manje na ulici" i mi se trudimo da izvedemo decu na pravi put. Moram da istaknem i da smo dobili poziv za učešće na turniru u Udinama u Italiji početkom juna, a da sledećeg vikenda ova deca  nastupaju u Novom Sadu."

Tags: , ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS