Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Auto-put Miloša Velikog otvara se u Ljigu 18. avgusta - | K-013 Portal

Auto-put Miloša Velikog otvara se u Ljigu 18. avgusta

Auto put Ljig - Preljina

Spajanje deonica na Koridoru 11 koji će se kroz Srbiju zvati Auto-put Miloša Velikog, zakazano je za 18. avgust u Ljigu, na ulazu u tunel Brančić.

Trasa od Obrenovca do Ljiga dugačka je 68 kilometra i podeljena u tri deonice: Obrenovac – Ub (22km), Ub – Lajkovac (12,5km) i Lajkovac – Ljig (24km).

Najzahtevnija tačka na deonici od Obrenovca do Ljiga upravo je tunel Brančić, dug 944 i širok 8,5 metara, koji je zbog loših geoloških uslova usporio radove.

Pored ulaza u Brančić smešten je Tehničko-operativni centar iz kog se kontrolišu sva dešavanja unutar tunela i rukovodi signalizacijom.

Izgradnja ove deonice počela je još 2010. godine, a otvaranje je odlagano više puta. Međutim, svemu tome konačno je došao kraj, pa će se od Beograda do Čačka sada stizati za sat.

Zbog povezivanja s novoizgrađenom deonicom auto-puta od Obrenovca obustavljen je saobraćaj na deonici od Ljiga do Preljine, a sav saobraćaj je preusmeren na Ibarsku magistralu.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS