Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fond za mlade talente povećao broj stipendista - | K-013 Portal

Fond za mlade talente povećao broj stipendista

Ove godine Fond za mlade talente stipendiraće deset odsto više talentovanih srednjoškolaca nego prethodne godine.

Nagrade su dobili učenici koji su ostvarili prva tri mesta na republičkim, državnim i međunarodnim takmičenjima. Ovo je najveći broj nagrađenih učenika od osnivanja Fonda za mlade talente.

"Ove godine isplaćujemo rekordan broj nagrada našim srednjoškolcima. Povećali smo u odnosu na prošlu godinu za deset odsto, ove godine je rekordan broj i iznosi 1.407 srednjoškolaca, koji će dobiti nagradu od dvadeset do dvesta hiljada dinara", ističe ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Vlada će za postignute uspehe izdvojiti 50 miliona dinara, pet miliona više nego prošle godine. Broj nagrađenih je porastao za 400 učenika u poslednje četiri godine. Zastupljene su sve naučne oblasti, umetnost i sport.

Najmanju nagradu dobija srednjoškolac trećeplasirani na republičkom takmičenju, a najveću dobitnik zlatne medalje na međunarodnom priznatom takmičenju.

Najkasnije do sredine avgusta biće raspisan konkurs i za stipendiranje do 500 studenata master i doktorskih studija u inostranstvu za narednu školsku godinu.

(RTS/foto: mos.gov.rs)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS