Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Od danas još novih udžbenika dostupnih na sajtu Besplatna biblioteka - | K-013 Portal

Od danas još novih udžbenika dostupnih na sajtu Besplatna biblioteka

besplatni udzbenici, besplatnabiblioteka, sajt besplatna biblioteka, fondacija alek kavcic

Udžbenici iz biologije i fizike za 6. razred od danas će biti dostupni na sajtu besplatnabiblioteka.com. Svaki naredni dan biće "okačen" po neki novi udžbenik za 5. i 6. razred osnovne škole. Ovi udžbenici obezbeđeni su u saradnji sa "Zavodom za udžbenike".

Svi su odobreni od strane Ministarstva prosvete, kao i Zavoda za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja, i kao takvi mogu da se koristiti u nastavi.

"Sredinom meseca, biće omogućeno i naručivanje štampanih udžbenika, identičnog izgleda kao u knjižarama, po ceni od 2 dinara po stranici, sa dostavom kao i PDVom ", rekao je profesor Alek Kavčić, osnivač fondacije "Alek Kavčić".

Što se tiče udžbenika "Matematika 7", fondacija "Alek Kavčić" ne želi da bude treća strana u eventualnom sporu Zavoda za udžbenike i gospodina Miloljuba Albijanića, te smo stoga taj udžbenik i skloniti sa sajta. Fondacija ima ugovor sa "Zavodom za udžbenike", i otkupili smo najveći deo štampanog tiraža pomenutog, kao i svih ostalih udžbenika koji se u PDF formatu nalaze na sajtu. Novac za udžbenike uplaćen je unapred.

"Kao što smo najavljivali prethodnih meseci, sve udžbenike koje smo otkupili od Zavoda darivaćemo malim seoskim školama. Ukoliko gospodin Albijanić ne želi da se "Matematika 7" poklanja, fondacija to neće ni raditi. Nema razloga da Fondacija radi nešto čemu se autor protivi. Dok se ne reši eventualno spor između Zavoda i gospodina Albijanića, fondacija ne želi da učestvuje u tome", navodi se u saopštenju Fondacije "Alek Kavčić".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS