Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Više od 400 vojnika položilo zakletvu - | K-013 Portal

Više od 400 vojnika položilo zakletvu

vojnici polozili zakletvu

Više od 400 vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i slušalaca Kursa za rezervne oficire generacije "mart 2021" položilo je danas zakletvu u kasarnama u Leskovcu, Somboru, Valjevu i Beogradu.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao svečanosti polaganja zakletve vojnika u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu, poručio je vojnicima da su danas dali svoju reč da će biti uz svoj narod, gde god da je to potrebno.

"Odbrana otadžbine za naš narod uvek je predstavljala mnogo više od obaveze. Predstavljala je veliku čast i simbol hrabrosti koju su svi ljudi koji su branili svoju otadžbinu iskazivali. Ponosni smo na slavnu tradiciju i istoriju naše vojske. Danas, na ovom mestu, mi nastavljamo tu tradiciju. Onaj ko izabere da bude vojnik, zaslužuje posebno poštovanje i to poštovanje smo i mi ovde došli da vam ukažemo", rekao je ministar.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on je istakao da biti vojnik znači služiti opštem dobru i biti spreman na napore i odricanja.

Govoreći o vojnom roku, Stefanović je rekao da će vojnici biti verovatno suočeni i s raznim izazovima, poput pomoći stanovništvu tokom elementarnih nepogoda, kao i sada tokom pandemije kovid-19, te dodao da su jedinice Vojske uvek bile neodvojive od svog naroda i uvek prve koje se odazovu tamo gde je teško.

"Postoji dosta odricanja i teških momenata, ali uveren sam da ćete se uvek sećati lepih momenata provedenih u našim jedinicama. Zahvalio bih se još jednom i vama i vašim roditeljima na ovoj odluci, jer ne postoji ništa važnije, ništa bolje, nego biti uz svoj narod i svoju otadžbinu. Budite ponosni pripadnici Vojske Srbije, ponosni na zakletvu koju ste danas izrekli i nemojte nikada da zaboravite da je Srbija naša jedina otadžbina. Živela Srbija", poručio je ministar Stefanović.

Svečanost polaganja vojničke zakletve danas su održane i u Prvom centru za obuku u somborskoj kasarni "Aerodrom", u Drugom centru za obuku u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu, i u kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS