Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kafić u Salcburgu ne poslužuje vakcinisane goste - | K-013 Portal

Kafić u Salcburgu ne poslužuje vakcinisane goste

salcburg, kafic

Austrijski mediji izveštavaju o kafiću u mestu Strobl na jezeru Volfgang u pokrajini Salcburg, u kojem vlasnici poslužuju samo osobe koje nisu vakcinisane protiv korone.

Na upit zašto vakcinisani nisu dobrodošli, vlasnica malog kafića koji radi u sklopu njene bio-trgovine nije htela da odgovori, prenosi Fenix magazin. Ne samo medijima, odnosno austrijskom radiju i televiziji ORF i drugim dnevnim listovima, nego ni gradonačelniku, opštinarima i turističkim radnicima u Stroblu na Volfgangu, piše Index.

"Možeš samo da se smeješ i apeluješ na goste da ne idu tamo jer to ne odgovara našim uputstvima", rekao je gradonačelnik Strobla.

"Smatram da kovid-pandemija razjedinjuje društvo, ali ne samo društvo. Ona ulazi i u mnoge druge pore društvenog života, pa tako na primer može izazvati sukobe među zaposlenima u preduzećima ili unutar porodice, ali dovesti i do raspada prijateljstava", istakla je Silvija Traunvajser, profesorka filozofije prava na Univerzitetu u Salcburgu.

Austrijski mediji navode kako je vakcinacija protiv kovida19 napravila popriličan razdor u mnogim društvima, pa tako i u Austriji, gde su podele na vakcinisane i nevakcinisane i sve češće spominjane privilegije za one koji su primili vakcine doprinele i sve brojnijim ekstremnim ponašanjima.

(Index.hr)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS