Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nakon Putinove objave rasprodati letovi iz Rusije, rekordne cene karata - | K-013 Portal

Nakon Putinove objave rasprodati letovi iz Rusije, rekordne cene karata

mobilizacija, rusija, letovi iz rusije

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale nakon što je predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji 300.000 rezervista, prenosi Rojters. Cene karata za let u jednom pravcu iz Moskve ka Beogradu, sudeći prema sajtovima na kojima se mogu rezervisati i kupiti karte, dostižu rekordne cene.

Prema sajtu travel.mediaalpha, za 22. septembar cena karte u jednom pravcu na realiciji Moskva – Beograd košta 3.323 dolara, dok se za dan kasnije 23. septembra cene kreću od 1.600 do 5.600 dolara u zavisnosti od klase i broja presedanja. Kada su u pitanju ostali datumi trenutno je najpovoljnija cena 1.600 dolara.

Većina letova Air Serbia na relaciji Moskva – Beograd je rasprodata. Prema podacima na sajtu ove kompanije prvi slobodni termini su 25 i 26. septembar, a zatim 9. oktobar. Cene za povratne letove se kreću 160 i 230 hiljada dinara. Pokušaji da se telefonski raspitamo nisu dali rezultata pošto su svi operateri bili zauzeti.

U razgovoru sa ljudima iz agencije Fly time koja se bavi prodajom avio karata, prema njihovoj bazi podataka, prvo slobodno mesto je 29. septembar, prevoznik je Air Serbia, a cena iznosi 75.000 dinara.

Kako navode, iz Moskve za Beograd može se leteti direktno sa kompanijom Air Serbia, Turkish airlines sa presedanjem u Istanbulu i sa Fly Dubai sa presedanjem u Dubaiju.

Podaci Google Trendsa pokazuju skok u pretraživanjima za Aviasales, najpopularniji ruski sajt za kupovinu avio karata.

Direktni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Jerevan u Jermeniji, oba odredišta koja Rusima omogućavaju ulazak bez vize, rasprodati su u sredu, prema podacima Aviasalesa, a ni neke linije s međusletanjem, uključujući one od Moskve do Tbilisija, takođe nisu bile dostupne.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da odgovori na pitanja novinara o eventualnom zatvaranju ruskih granica kako bi se sprečilo bekstvo vojno sposobnih osoba nakon što je objavljena delimična mobilizacija za potrebe rata u Ukrajini.

On je rekao da će ruska vlada „vrlo brzo“ objaviti koje će kategorije građana biti izuzete od mobilizacije rezervista s vojnim iskustvom za služenje u Ukrajini.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.