Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šest mrtvih u eksploziji u rudniku u Kazahstanu - | K-013 Portal

Šest mrtvih u eksploziji u rudniku u Kazahstanu

kazahstan, eksplozija u rudniku

U eksploziji metana u rudniku uglja Abaiskaja u regionu Karaganda u centralnom Kazahstanu, poginula su šestorica, a ranjena dva rudara, saopštilo je jutros ministarstvo za vanredne situacije.

"U 09:30 po lokalnoim vremenu (u 06:30 po moskovskom vremenu) 7. novembra, nadležna služba Karagandske oblasti dobila je informaciju o eksploziji gasa metana u rudarskom oknu K10 rudnika uglja Abaiskaja u gradu Abaj. U oknu je, po svemu sudeći ostalo zarobljeno osam rudara", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo da su u trenutku eksplozije u rudniku bila 64 rudara, kao i da je 56 odmah evakuisano.

Po nalogu premijera Kazahstana Askara Mamina, komisija koju predvodi ministar za vanredne situacije Jurij Iljin krenula je na mesto nesreće.

Nesreće u rudnicima dosta su česte u bivšim sovjetskim republikama zbog zastarelosti instalacija, ali i labavog pridržavanja bezbednosnih propisa, prenosi agencija Frans pres.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS