Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ATP PANČEVO pušta u saobraćaj 20 autobusa na raketni pogon - | K-013 Portal

ATP PANČEVO pušta u saobraćaj 20 autobusa na raketni pogon

Autobusi na raketni pogon

Kako novinari već dobro prepoznatljive rubrike "Vesti sa teleksa" ekskluzivno saznaju, ATP Pančevo pušta u saobraćaj 20 autobusa prerađenih na raketni pogon koji će voziti na liniji Pančevo - Beograd.

Na ovaj korak menadžment se odlučio kako bi izbegao situaciju za redukcijom polazaka u međumesnom saobraćaju i na taj način, ne svojom voljom, uskratio korisnicima da putuju na toj liniji. 

- Sve je ovo delo naših majstora, po licenci japanskog modela "Yakodimi". Svi prerađeni autobusi imaju motor na raketni pogon, koji zahteva dodatke aditiva koji smanjuju zagađenje životne sredine, što je posebno važno za naš grad. Autobusi imaju klima uređaje, kacige, zaštitne naočare, boce sa kiseonikom, pojaseve za spasavanje, bezbednosna stakla koja prilikom pucanja sama ispadaju, aerodinamička sedišta predviđena za invalide i trudnice, u zoni motora postoji sistem za gašenje itd.

To je sve u cilju povećanja komfora putnika i opravdanja našeg slogana „Uvek biram ATP”. S druge strane kerozin je mnogo lakše nabaviti nego naftu u nekim situacijama i na taj način ćemo izbeći sve neprijatnosti. Potrošnja ove vrste goriva je neuporedivo manja kao na primer kada vozite auto na metan i benzin – objašnjava naš sagovornik.

Jedan od novih autobusa je već na probnoj vožnji na poligonu u Deliblatskoj peščari. Vrednost investicije iznosi 120 milijarde evra što je ATP obezbedio iz sopstvenih sredstava.

U ovom trenutku lokalni prevoznik poseduje 79 autobusa prosečne starosti 30 godina.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS