Brigand objavio je svoj novi, treći po redu studijski album "Iza Crne Duge" -

Brigand objavio je svoj novi, treći po redu studijski album "Iza Crne Duge"

Kultni pančevačko-beogradski sastav Brigand, objavio je svoj novi, treći po redu studijski album „Iza Crne Duge“.

Izdavač je Dallas Records a produkciju potpisuju sami članovi benda: Velibor Nikolić(gitara, vokal), Stefan Gaćeša(bass gitara, klavijature) i Milan Sarić(bubnjevi).

Album je snimljen 2019. godine, donosi devet novih pesama i sada je prvi put u njihovom radu primetan ozbiljniji uticaj osamdesetih. Prožet je shoegaze gitarama, teksturama efekata i sa jasnom ritmičkom podlogom(Cocteau Twins, My Bloody Valentine, Jandek, loveliescrushing), a novi uticaji benda oslonjaju se na raniju anternative/doom osnovu (Neurosis, Soundgarden, Sonic Youth, Swans, Jesu).

Jaki i metaforčni tekstovi ovog puta okrenuti i „na spolja“ i „iznutra“. Album čini tematski zaokružena celina koja govori o zamišljenom putu čoveka sa „one strane duge“, gde ga dočekuje 21. vek u tranzicionom društvu sa vladavinom tzv. „četvrtog staleža“.

Za artwork je odgovaran Marko Adamović(koji potpisuje i sve prethodne omote grupe), a u promotivne svrhe snimljen je i spot za pesmu „Milioneri Protiv Milijardera“ u režiji Nemanje Đorđevića.

Spisak pesama:

Iza Crne Duge
Milioneri Protiv Milijardera
Hobo
Svetlost
Dve Sestre
Ugljenik
Assante
Nekromantik
Ispod Tvojih KolenaŠerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.