Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putevi Srbije: Oprez u vožnji zbog snega i poledice - | K-013 Portal

Putevi Srbije: Oprez u vožnji zbog snega i poledice

Putevi Srbije upozoravaju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima.

Putevi Srbije upozoravaju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji, Pančeva, Beograda, Ivanjice, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara.

Na području Zaječara ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.

Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala),na II A 221 (klisura Korenatac), na II A 222 (Babin Zub) i na II A 217 (Klisura Bovan), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, trebalo bi da voze oprezno i pažljivo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS