fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

kako da jabuke ne potamne nakon secenja

2 trika da jabuke ne potamne kada ih isečete

Jabuka je voće prepuno vitamina, a popularna je i kao sastojak nekih od najukusnijih deserata na svetu! Koliko god da je neodoljivo pripremite, jednako je ukusna i prirodna – sveže ubrana ili kupljena na pijaci.

Gotovo savršena, jabuka ima samo jedan nedostatak na koji smo svi naišli – jednom presečena, u kontaktu sa kiseonikom, oksidira i potamni.

Naravno, to joj ne menja ukus. Ni ukus kruške, banane i avokada, koji imaju isti problem.

I zbog toga budite spokojni, promena boje jabuke, što je prirodna pojava, lako se može izbeći. Međutim, u prvim minutima nakon sečenja ploda treba brzo preduzeti mere.

Ovo je naročito tačno kada želite da napravite lepu pitu od jabuka, na primer, i kada morate da isečete veliku količinu jabuka koje moraju da odstoje i čekaju da se pripreme. U ovom slučaju postoji mnogo saveta o tome kako čuvati plodove, ali postoje dva koja će sačuvati pravi ukus i izgled jabuke.

Savet 1: Limunov sok

Ovo je savet star koliko i svet, ali je funkcionisao vekovima i nema razloga da ga se odreknemo. On kaže da se jabuke kada se jednom preseku, premažu limunovim sokom, čiji vitamin C zaustavlja proces oksidacije i potamnjivanja.

Možete koristiti čist limunov sok ili jabuke možete staviti u posudu sa vodom i sokom od limuna dok radite prema receptu. Jednom oceđene i osušene, jabuke će zadržati lepu svetlu boju.

Ako nemate limun pri ruci, možete koristiti i med, što će dovesti do istog efekta.

Kako se to radi?

U posudu stavite dve kašičice meda i veliku čašu vode. Dodajte isečenu i oljuštenu jabuku i sačekajte oko pet minuta pre nego što iscedite voće i osušite.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.