Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: U nedelju preventivni pregledi u Domu zdravlja - | K-013 Portal

PANČEVO: U nedelju preventivni pregledi u Domu zdravlja

preventivni pregledi, dom zdravlja pancevo

U nedelju, 26. maja, od 8 do 17 časova u Odeljenju za zdravstvenu zaštitu školske dece Doma zdravlja Pančevo (u Školskom dispanzeru) biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrsta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

Takođe, u Zdravstvenoj ambulanti „Centar“ u Zmaj Jovinoj 10, u vremenu od 8 do 17 časova, svi građani i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno provere krvnu sliku i izmere krvni pritisak, provere hormone štitaste žlezde, (T3, T4, TSH) i moći će da urade tumor markere prostate (PSA). Takođe, moći će da obave pulmološki pregled (auskultacija), a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina, biće obavezno urađen i RTG pluća.

– I ovog puta svi pacijenti kod kojih se uoče nepravlnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje, saopšteno je iz Doma zdravlja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.