Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Specijalna brigada u Pančevu dobila deset oklopnih vozila „Miloš“ - | K-013 Portal

Specijalna brigada u Pančevu dobila deset oklopnih vozila „Miloš“

specijalna brigada pancevo

Pripadnici 72. specijalne brigade iz Pančeva su dobili deset oklopnih borbenih vozila "Miloš" domaće proizvodnje, a ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je da će ove godine biti nastavljeno sa opremanjem Vojske Srbije.

„Reč je o savremenim borbeno-oklopnim vozilima, koja su proizvod domaće pameti i naše domaće industrije, a došla su u jednu od najelitnijih vojnih jedinica celog sveta. Stigla su u prave ruke, ruke jedinice koja je kadra da izvrši svaki zadatak u zaštiti Srbije“, rekao je Stefanović, koji je prisustvovao svečanosti zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem.

dji 0649 1610971862

Stefanović je ocenio da će ta vozila znatno doprineti jačanju jedinica.

„Mi nastavljamo sa opremanjem VS i hoćemo da naša vojska bude ne samo najsnažnija u regionu, već da bude jedna od najmoćnijih u skladu sa svojom veličinom. Ulagaćemo u vozila poput Lazara, Miloša i Malog Miloša, a tokom godine očekujemo i nove (haubice) Nore“, rekao je Stefanović.

jov 5994 1610971864

Ministar je rekao da će se tokom godine, osim investiranja u novu opremu i balističku zaštitu, nastaviti sa ulaganjima u standard vojnika.

(Beta)

Vozilo „Miloš“ je namenjeno za izviđanje, protivterorističku i protivgerilsku borbu, kontrolu teritorije i prevoz, kao i za podršku jedinicama za specijalne operacije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS