Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Onlajn koncert Nik Kejva 23. jula - | K-013 Portal
EPA-EFE/Zoltan Balogh

Onlajn koncert Nik Kejva 23. jula


Iako publika sa nestrpljenjem iščekuje koncert Nick Cave and The Bad Seeds u beogradskoj Štark Areni 15. maja 2021. godine, ovog leta svi poštovaoci lika i dela ovog muzičara biće u prilici da pogledaju posebni onlajn koncert “Idiot Prayer” 23. jula u 20 časova.

U susret ovom koncertu, Kejv je objavio i trejler kako bi na pravi način najavio predstojeći događaj.

“ "Idiot Prayer " je proistekao iz koncerata koje smo održali u proteklih godinu i više dana. Na ovim koncertima voleo sam da sviram dekonstruktivne verzije svojih pesama - posebnu pažnju posvećujući rečima. Osetio sam kako ponovo otkrivam pesme i počeo sam da razmišljam o ulasku u studio i snimanju novih revidiranih verzija u nekoj fazi..", kaže Kejv.

Podseća da je u tom trenutku svet otišao u izolaciju, a The Bad Seeds svetska turneja je odložena za 2021. godinu, studiji su se zatvorili, koncertni prostori takođe.

"Svet je pao u jezivu, samoreflektujuću tišinu. Upravo unutar te tišine počeo sam da razmišljam ne samo o audio snimanju pesama, već i o video snimanju - i tako smo počeli da prikupljamo mali tim, uključujući sjajnog reditelja Robija Rajana, čoveka za zvuk Doma Monksa i montažera Nika Emersona, sa intencijom da film snimi čim se za to stvore uslovi", istakao je slavni muzičar.

Kejv dodaje da je " Idiot Prayer " finalni film i svojevrsni blistavi vrhunac trilogije koja uključuje još dva filma "20,000 Days on Earth" and "One More Time with Feeling".

"Idiot Prayer" je, kaže, molitva u praznini, u praznoj Aleksandra palati, dodajući da se nada da će publika uživati bar onoliko koliko je on uživao dok je snimao ovaj koncert.

Koncert je snimljen tokom juna u Aleksandra palati u Londonu, a na ovom jedinstvenom nastupu publika širom sveta će imati priliku da gleda i sluša Kejva kako svira pesme iz njegovog velikog muzičkog opusa, uključujući i neke retke numere koje će izvesti po prvi put.

Karte za ovaj koncert mogu se nabaviti online.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.