Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ko gradi balon salu u okviru SRC „Mladost“ u Pančevu? OK „Partizan“ iz Humske ili „Crno bele 011“? - | K-013 Portal

Ko gradi balon salu u okviru SRC „Mladost“ u Pančevu? OK „Partizan“ iz Humske ili „Crno bele 011“?

zeljko tanaskovic, hala za odbojku pancevo, odbojkaski klub partizan, crno bele 011

Novine ,,Sportski žurnal” su 21.04.2021. svojim intervjuom sa Predsednikom OK ,,Partizan” (Humska 1 Beograd) Željkom Tanaskovićem napravili senzaciju da se gorepomenuti klub iz porodice JSD ,,Partizan” Humska 1 Beograd, seli u Pančevo.

Ta vest je odjenkula u više desetina medija i portala širom zemlje. Neki su zadovoljni, neki nisu, ali zaista u sport treba ulagati, to je neosporno.

Problem je što smo svi tih dana bili žrtve verbalne manipulacije imenima klubova i plasirane NEISTINE izrečene od strane gospodina Željka Tanaskovića da se OK ,,Partizan” seli u Pančevo.

Da bi objasnili, moramo krenuti od samog početka, još kada su građani Pančeva primetili određene radove u okviru SRC ,Mladost”, Novoseljanski put bb i o tome obavestili Udruženja ,,Pančevo niej rupa” i ,,Zeleni most” koji su pristupom informacijama od javnog značaja od JKP ,,Mladost” dobili odgovor da se radi o redovnom održavanju. Ovi odgovori pristigli su u februaru 2021.

Bez sumnje smo poverovali u plasiranu nam prvu laž.

212683497 4594794680544597 6014897111459553779 n

Tokom aprila 2021. građani su ponovo počeli da obaveštavaju da se u okviru pomenutog prostora seče drveće, uništava bivši teren za rukomet (javna površina koju su mogli da koriste svi građani Pančeva kao i bilo ko sa strane, bez nadoknada) i izvode neki građevinski radovi. Pomenuta Udruženja ponovo su tražila pristup informacijama od javnog značaja, kao i izlazak inspekcije, kako bi se utvrdilo o čemu se radi. Nakon reakcije Poverenika došli smo do saznanja da se gradi balon sala, koja će se koristiti na period od 10 godina, sa mogućnošću produženja korišćenja na još 10 godina ukoliko korisnik (Željko Tanasković) bude tražio. Tretira se kao montažno – demontažni objekat, te zato gradilšte nije bilo obezbeđeno, a izostajala je i gradilišna tabla, jer takva vrsta objekta ne podleže Zakonu o planiranju i izgradnji. Mada po poslednjim snimcima sa terena, svedoci smo da je gradilište ograđeno, ali i dalje bez table.

Ono što nas je sve uznemirilo je činjenica da je u pitanju javna površina o čijoj prenameni nisu upozanti građani Pančeva, a morali su biti, jer navedeni prostor nije ničije privatno vlasništvo do svih nas Pančevaca.

Za pomenuti objekat nije napravljeno nikakvo obaveštenje, već je na molbu upućenu e-mailom (iako smo svedoci da Grad Pančevo i Gradska uprava baš i nisu oduševljeni mejlovima) od strane Željka Tanaskovića (Predsednika OK ,,Partizan” ali i Zastupnika Sportsko odbojkaškog udruženja ,,Crno bele 011” iz Beograda osnovanog 2019. čiji je zastupnik takođe i supruga Tanaskovića ) dobijen ad hok prostor u okviru SRC ,,Mladost” Pančevo bez obaveštavanja građanstva.

211244924 217626790225498 6673859546393146691 n

Ugovoru je prethodilo Pismo namere upućeno Gradu Pančevo putem mejla 26.11.2020 godine od strane sportsko odbojkaškog udruženja ,,Crno bele 011” Beograd, a samo 13 dana kasnije desilo se i potpisivanje Ugovora, mora se priznati veoma brza reakcija Grada.

09.12.2020. potpisan je Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji između Grada Pančeva – gradonačelnik Aleksandar Stevanović, JKP ,,Mladost” – direktor Predrag Stojadinov i ,,Crno bele 011“ iz Beograda – zatupnik Željko Tanasković, a za potrebe postavljanja balon sale na kat. parceli 2045 KO Pančevo. Ovaj Ugovor je sporan u nekoliko tačaka. Naime u konstatovanju ugovorenih strana stoji da je dostavljeno Pismo podrške Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Informacijama od javnog znaačaja udruženja su saznala da je podršku tražio Odbojkaški klub ,,Partizan” (Humska 1) još decembra 2019. i da je isti i dobio podršku od OKS za prostor za potrebe pripremanja nacionalne selekcije i održavanja takmičenja u svim selekcijama na nivou grada Beograda u kojima učestvuje više od 5000 dečaka i devojčica. Pismo podrške se ne odnosi na grad Pančevo i ne odnosi se na klub ,,Crno bele 011”.

Sledeća sporna tačka tiče se razvoja sportske infrastrukture kao i razvoja i unapređenja sporta i omogućavanja korišćenja sportske infrastrukture velikom broju korisnika, a naročito omogućavanje bavljenja sportom dece. Ova tačaka ne bi bila sporna da se izgradnja ne dešava u samom sportsko rekreativnom centru ,,Mladost” koji poseduje sportsku infrastrukturu, a za potrebe balon sale uništen je rukometni teren koji su svi građani mogli da koriste besplatno, a za par meseci će morati da plaćaju, kako bi isti koristili.

Od sada na tom prostoru koji je javna površina u vlasništvu grada Pančeva, Željko Tanasković će određivati i dozvoliti Gradu (ne i građanima) i JKP ,,Mladost” korišćenje u toku radnih dana po tri sata (13-16h) navedenog prostora. Ovde su očigledno izuzeti građani Pančeva koji će najviše biti oštećeni, jer se jedan besplatni teren pretvara u prostor za sticanje profita.

Predmetni Ugovor sadrži mnogo manjkavosti, kao i pominjanje OK ,,Partizan” (Humska 1 Beograd, mat br: 07000871; PIB: 100351884) koji pri tome nije potpisnik istog. Nije nam jasno kako su Grad i JKP ,,Mladost” sebi dozvolili ovakve teške propuste, posebno nije jasno kako su mogli ovako nešto potpisati na uštrb svih građana Pančeva koji finansiraju njihove plate.

Želju gospodina Željka Tanaskovića za sticanjem profita i možemo razumeti, ali ne razumemo ophođenje Grada Pančeva i JKP ,,Mladost” u svim ovim zavrzlama, a na uštrb građana koji sve to plaćaju.

Verujemo da ovde ima elemenata za proveru navedenog Ugovora, kao i za razjašnjenje pod kojim okolnostima se javna površina ustupa privatnom licu na korišćenje bez upoznavanja građana sa istim.

Treba naglasiti da JKP ,,Mladost” upravlja i Halom sportova u Pančevu u naselju Strelište i da je za potrebe proširenja kapaciteta sportske infrastrukture kao i trenažnog bloka za odbojku mogla da se uzme u razmatranje i ta lokacija, a ne da se pristupi uzimanju i već dovoljno ograničenog broja rekreativnih terena koji koriste građani. U ulaganje u halu sportova ili u dodatne kapacitete oko iste bi se pokazala humanost i istinska želja gospodina Tanaskovića da se uključi u poboljšanje sporta u Pančevu. Tužno je, ali krivica nije samo na njemu, jer on nije dužan da zna sve kapacitete našeg grada, tu na scenu stupaju naši gradski čelnici i to ni manje ni više nego gradonačelnik Stevanović i nekada proslavljeni svetski šampion u karateu direktor Stojadinov.

Da li je posredi neznanje, neupućenost, nezainteresovanost ili nešto više, nešto bitnije od interesa građana, šta to može biti?!

Nadamo se da nije pohlepa, marifetluk manipulacija, gramzivost i svi mogući opisi otimanja.

Podsetićemo naše gradske čelnike, direktore i sve uposlene u okviru gradskih i državnih institucija, da GRAĐANI PLAĆAJU – GRAĐANI PITAJU!

O ovoje temi nedavno je pisao i Lebrecht Gaspar. Tekst pročitajte OVDE.

(Udruženja Zeleni Most i Pančevo nije rupa)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS