Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novi vlasnik gradskog placa na Divčibarama je firma napadača na radnike tadašnjeg ATP-a - | K-013 Portal

Novi vlasnik gradskog placa na Divčibarama je firma napadača na radnike tadašnjeg ATP-a

prodaja gradskog zemljista na divcibarama

U ponedeljak, 7. juna,  plac grada Pančeva na Divčibarama prodat je na javnom nadmetanju. Kupila ga je  firma Beo Cortex 2020 čiji je direktor Vuk Bjelajac, sin Radivoja Bjelajca direktora firme Dumeco Doo koja je jedna od tri firme koje su potpisale Ugovor o Javno – privatnom partnerstvu za prevoz putnika na teritoriji grada Pančeva.

Mlađani Vuk Bjelajac (1995.), nam je poznat od ranije svojim (ne)delom tokom protesta zaposlenih ispred garaže ATP-a. On je  tada svesno udario svojim kolima i povredio Ljubu Jankovića tadašnjeg radnika ATP-a. Čitav događaj se odigravao na zelenoj površini ispred garaže ATP-a. Tada je na lice mesta izašla policija, a gospodin Janković je završio u bolnici.

Ključni svedok je bio Zvijezdan Janjić, tadašnji radnik ATP-a, koji je kao svaki savesni građanin dao izjavu u policiji, ali nažalost zapisnik se razlikovao od onoga što je on izjavio, ključni momenti su izostavljeni iz nepoznatih razloga. Tužilaštvo je taj nemar iz policije iskoristilo i odustalo od podizanja krivične prijave protiv Vuka Bjelajca i time ostavilo nesankcionisano delo koje je učinjeno prema Ljubi Jankoviću.  Više na ovu temu pogledajte OVDE.

"Firma Beo Cortex je osnovana avgusta 2020. a među ostalim zastupnicima je i Snežana Bjelajac, Vukova rodbina. Ova porodična firma kao i sestriska firma DUMECO DOO Radivoja Bjelajca, Vukovog oca je usko povezana sa Gradskom upravom grada Pančeva.

Osnivački akt ove firme je promenjen 28.05.2021., nekoliko dana, tačnije 4 dana pre Javnog nadmetanja radi otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta. Kapital firme se takođe uvećao 20.05.2021. na čak 25.000.000 dinara. Zavidna postignuća mladog direktora.

Postoje nejasnoće oko površina kupljenog placa. Naime na zvaničnom sajtu Geo Srbija, ta parcela 531 je površine 10 066 m2 dok u eKatastru, takođe zvaničnom sajtu stoji da je parcela 531 površine 19 502 m2 odnosno 195 ar i 2m2, a ne 19 i po ari kako su neki lokalni mediji objavili nenamerno ili….

Odakle onda 9 436 m2 više. Koji je zvanični podatak tačan?!

Jer ako znamo da je prodato za 33.111.470,70 dinara (što je oko 281.000 €), otvara se pitanje da li je oko 135.000 € uplaćeno za nepostojeće kvadrate?

Ovu dilemu svakako bi morao razrešiti Grad Pančevo.

Slučajnosti ili ne, ovakve stvari moraju se razjasniti građanima, jer građani plaćaju - građani i pitaju", kažu za portal K-013 predstavici udruženja "Zeleni most" i "Pančevo nije rupa". 

Ceo proces javnog nadmetanja pratile su brojne sumnjive okolnosti o čemu je portal K-013 pisao pre nekoliko dana. Detaljnije možete pročitati OVDE.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS