Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DS Pančevo: Gradonačelniče, zaustavite bahatost izvođača radova, brinite se o građanima Pančeva - | K-013 Portal

DS Pančevo: Gradonačelniče, zaustavite bahatost izvođača radova, brinite se o građanima Pančeva

demokratska stranka, demokratska stranka pancevo

Gradski odbor Demokratske stranke upozorava da je Srpska napredna stranka još jednom pokazala da je nedorasla obavljanju funkcija na kojima se spletom specifičnih okolnosti nalazi.

"Građani Pančeva nisu dužni da trpe bahatost izvođača radova i nemar gradskih vlasti tako što građevinski otpad, šut, sa gradilišta gde je investitor grad Pančevo se odvozi u zaštićeno područje, u neposerdnoj blizini vrtića i škole, ali i sportskog centra Strelište, u blizini hale sportova i bazena.

Naime, grad Pančevo kao investitor poverio je izgradnju višeporodičnog stambenog objekta, kako se na zvaničnoj tabli navodi, preduzeću “Inobačka”doo iz Novog Sada očigledno je dozvoljeno da građevinski otpad ne odlaže, deponuje, na lokaciju predviđenu za odlaganje građevinskog otpada već da isti završi na zaštićenom području o čemu svedoči postavljena tabla.

Postavljamo pitanje svim relevantnim gradskim institucijama, počevši od gradonačelika do Komunalne milicije i Komunalne inspekcije da obaveste građanke i građane Pančeva li je izdata dozvola preduzeću “Inobačka”doo da otpad odlaže na zelenoj površini i ako jeste, ko i zašto je istu izdao? U suprotnom, ako dozvola ne postoji, da se pokrenu određeni postupci protiv svih koji su se osmelili da uništavaju životnu sredinu.

Pozivamo nadležne organe grada Pančeva da rade svoj posao u interesu građanki i građana Pančeva, da pod hitno, odmah i bez odlaganja, obustave dalje odnošenje građevinskog i drugog otpada sa pomenutog gradilišta i da izvođaču “Inobačka”doo nalože uklanjanje otpada sa pomenute lokacije, te da istu vrate u prvobitno stanje.

Na osnovu višegodišnjeg iskustva, od lokalnih vlasti nismo navikli na preteranu stručnost i znanje, ali se nadamo im je makar malo razuma preostalo i da će obustaviti uništavanje “Eko zone. Staništa malih životinja.” na Strelištu", navodi se u saopštenju prosleđenom portalu K-013. 

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS