Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dačić i šef diplomatije Katara: Unaprediti ekonomsku saradnju - | K-013 Portal

Dačić i šef diplomatije Katara: Unaprediti ekonomsku saradnju

Ivica Dačić, Dačić, Katar, ekonomska saradnja, najnovije vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef diplomatije Katara saglasili su se da će dve države, nakon stabilizacije zdravstvene situacije, održati kontinuitet političkog dijaloga i ekonomsku saradnju.

Dačić je, informisao šeika Mohameda bin Abdulrahmana bin Džasim Al-Tanija o situaciji u Srbiji, objasnivši da je popravljanje epidemiološke situacije dovelo do postepenog ukidanja restriktivnih mera i otvaranja granica.

Izrazio je nadu da će se zdravstvena situacija uskoro poboljšati i u Kataru.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog razvijenih političkih odnosa, a ministri su se složili da je i u narednom periodu potrebno nastaviti kontinuitet političkog dijaloga na visokom nivou.

Kao dokaz dobrih bilateralnih odnosa, sagovornici su izdvojili saradnju u toku pandemije, kada je Država Katar uputila medicinsku pomoć Republici Srbiji.

Ministar Dačić je još jednom zahvalio Kataru na pomoći koja je upućena Srbiji u borbi protiv širenja pandemije Kovid-19, posebno imajući u vidu da je ona stigla u vreme kada se i sam Katar suočavao sa izazovima uzrokovanim korona virusom.

Dobra saradnja ostvarena je i u organizovanju repatrijacije naših državljana iz Katara.

Sagovornici su se saglasili da se nakon stabilizacije zdravstvene situacije nastave aktivnosti u pravcu daljeg unapređenja ekonomske saradnje.

Tokom razgovora šef srpske diplomatije je uputio poziv svom katarskom kolegi da poseti Srbiju kada se za to steknu uslovi.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS