Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Barbados prvi u svetu otvara ambasadu u metaverzumu - | K-013 Portal
barbados, metaverzum ambasada, metaverzum

Barbados prvi u svetu otvara ambasadu u metaverzumuMalo karipsko ostrvo Barbados je prva suverena zemlja u svetu koja je sa platfomom zasnovanom na blokčejnu potpisala sporazum o uspostavljanju digitalne ambasade.

Vlada Barbadosa je u nedelju zvanično potpisala sporazum o osnivanju virtuelne ambasade u Decentralendu, digitalnom okruženju zasnovanom na Ethereumu, izvestio je CoinDesk, pozivajući se na Ministarstvo spoljnih poslova i spoljne trgovine te zemlje.

Ovo ostrvo ne planira da na tome stane sa svojom digitalnom ekspanzijom, i razrađuje detalje o sličnim sporazumima s nizom drugih platformi virtuelne realnosti, uključujući Somnijum Spejs i SuperVorld, navodi ministarstvo.

Kada su zvaničnici Barbadosa u avgustu prvi put odobrili ambasadu u metaverzumu, vlada je taj projekat opisala kao oblik "tehnološke diplomatije", navodeći da bi on mogao da otvori vrata daljoj kulturnoj razmeni sa drugim nacijama.Otvaranje ambasade, koje je planirano u januaru, učiniće Barbados prvom državom u svetu koja je priznala "digitalnu suverenu teritoriju", prenosi Raša tudej.

Mada je ova inicijativa još uvek u ranoj fazi i donekle eksperimentalna, ona prati druge poteze ove države u sajber carstvu poslednjih godina, uključujući stvaranje elektronskog barbadoskog dolara 2016.

Taj koncept je predvodio sadašnji ambasador Barbadosa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Gabriel Abed, koji takođe predvodi napore za uspostavljanje metaverzum ambasade.

"Ambasade su početna stanica za dobijanje vize za ulazak u neku zemlju ili za putovanja bez viza. Možete li da zamislite kako bi to izgledalo virtuelno? I kuda bi vas ta e-viza mogla odvesti?", rekao je Abed je u intervjuu za CoinDesk.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.