fbpx
kako se meri temperatura

Ovako se pravilno meri temperatura

Osećate se pomalo umorno, mrzovoljno, možda imate bol u zglobovima? U doba zimskih sezonskih virusa, svako od nas će posegnuti za toplomerom da proveri da li ima i povišenu temperaturu kao jedan od glavnih signala da se telo bori sa upalom ili infekcijom. 

Ali, da li znate da postoje dva doba dana kada ćete dobiti više rezultate od uobičajenih? I obrnuto, u jednom periodu dana dobićete niže rezultate. Doktori se slažu da postoje tri doba dana kada ne bi trebalo meriti temperaturu.

Na temperaturu tela utiču brojni faktori, a prvi među njima je san. Tokom noći naša temperatura opada i najnižu vrednost ima oko četiri sata ujutru. Dakle, ne merite temperaturu čim ustanete već sačekajte malo da se telo navikne na „budno stanje“, pa onda uzmite toplomer.

Više vrednosti dobićete oko pet popodne, kada je naš nivo kortizola, hormona stresa, najviši. Kortizol blago podiže temperaturu tela pa uzmite to u obzir ako popodne merite temperaturu.

I za kraj, temperatura tela biće blago povišena i nakon pojedenog obroka, pa je nemojte meriti čim ustanete od stola.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble