fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

Catan, društvene igre, Klub "d20"

Klub "d20" Vas uvodi u svet društvenih igara: Catan - Savremeni klasik

Catan, najpopularnija društvena igra današnjice, pokrenula je renesansu u svetu društvenih igara. Igra u kojoj se stavljate u ulogu naseljenika koji kolonizuju ostrvo u trci do deset bodova je postala svetski fenomen.

Koncept igre je jendostavan - skupljaju se sirovine, tim sirovinama trgujete sa ostalim igračima i na kraju razgrađujete svoj sistem puteva, naselja i gradova..

Kao i u mnogim igrama evropskog tipa, ne postoji eliminacija igrača. Svako ko je započeo partiju završava je kada je završe i ostali. Nećete umreti od dosade dok ostali igraju bez vas. Direktan sukob između igrača ne postoji, iako je moguć kroz igranje razvojnih karti (vitezova, monopola).

Catan je i turniska igra. Igrači širom sveta učestvuju kako na nacionalnim tako i na međunardnim takmičenjima. U Srbiji se Nacionalno prvenstvo održava već pet godina, a naši predstavnici redovno učestvuju kako na evropskom, tako i na svetskom prvenstvu u ovoj igri. Trenutno najveći uspeh predstavnika Srbije ostvario je naš sugrađanin, Milutin Nikolić, koji je zauzeo četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Barseloni 2017. godine.

Ako želite da probate nešto novo, da proverite koliko ste dobar trgovac ili koliko vas služe kockice - Catan je pravo mesto odakle možete da se upustite u svet savremenih igara.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.