Umro legendarni francuski glumac Mišel Pikoli -
pancevo, beograd, novi sad, vesti, film, misel pikloli

Umro legendarni francuski glumac Mišel Pikolimontekristo 0507


Francuski glumac Mišel Pikoli, čuven po ulogama u filmovima „Prezir“, „Sitnice koje čine život“ ili „Imamo papu“, umro je 12. maja u 95. godini, saopštila je danas njegova porodica.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom agenciji Frans pres, Mišel Pikoli je umro 12. maja u naručju supruge nakon moždanog udara.

Postao je poznat ulogom u filmu Žan-Lika Godara iz 1963. godine „Prezir“ gde je igrao sa Brižit Bardo. Igrao je u više od 150 filmova, od uloga zavodnika preko provokatora u „Velikom ždranju“ pa do pape u filmu iz 2011. „Imamo papu“, što mu je bila poslednja filmska uloga.

Pikolijeva karijera je neodvojiva od filmova Luisa Bunjuela i Kloda Sotea. Igrao je u Bunjuelovim filmovima kao što su „Dnevnik jedne sobarice“, „Lepotica dana“, „Diskretni šarm buržoazije“, kao i u Soteovim ostvarenjima „Maks i skupljači železa“, „Vincent, Fransoa, Pol… i drugi“.

Poznat po izuzetno dugoj i plodnoj karijeri i zapaženim ulogama u nekim od najvažnijih ostvarenja francuske i evropske kinematografije 20. veka, Pikoli je igrao i u filmovima Renoara, Demija, Melvila i Hičkoka.

(Beta)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.