Peđa Milutinović - DRUMBOOTY - na platou Kulturnog centra Pančevo 12. avgusta
pedja milutinovic, drumbooty, kulturni centar pancevo

Peđa Milutinović - DRUMBOOTY - na platou Kulturnog centra Pančevo 12. avgusta

Peđa Milutinović - DRUMBOOTY - nastupiće 12. avgusta od 21 sat na platou Doma omladine Pančevo.

Drumbooty je novi autorski projekat najtraženijeg bubnjara s naših prostora Peđe Milutinovića. Ovaj petočlani sastav karakteriše energična i melodična fuzija džeza, elektronike, hip-hopa i afrobeata, na koju je nemoguće ostati ravnodušan.

Bend je osnovan 2020. godine nakon izlaska Milutinovićevog prvog albuma Veritas Vincit za Orenda Records iz Los Anđelesa, na kome su učestvovale svetske zvezde kao što su David Binney, Ron Warburg, Pera Krstajić. Pored Milutinovića na bubnju, u bendu su naš izvrsni saksofonista Luka Ignjatović, profesor na FMU, na klavijaturama lideri nove generacije džezera Stevan Milijanović i Bojan Cvetković, čiji se različiti stilovi pretvaraju u savršenu alhemiju na sceni, i Akoš Forgač na bas gitari, koji upotpunjuje groove modernim pristupom s Berklija i njujorške džez scene.

Pored samostalnih nastupa, bend je do sada ostvario saradnju s našim popularnim hip-hop sastavom Prti Bee Gee, što je veoma dobro odjeknulo u javnosti. Bend će predstaviti numere s prvog albuma, kao i one koje će se naći na novom albumu čiji je izlazak planiran za početak 2022. godine.

Peđa Milutinović, bubnjevi

Luka Ignjatović, saksofon

Akoš Forgač, bas

Bojan Cvetković, klavijature

Luka Malko, gitaraŠerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.