fbpx

08.11. - PREDSTAVA "Sedmi čas" u Apolu

gde izaci pancevo, apolo

U okviru projekta Šta mislimo da znamo o EU - činjenice i zablude o Evropskoj uniji, udruženja građana Epomena i MOTO organizovao je predstavu "Sedmi čas" u Pančevu u četvrtak, 8. novembara u 12.45 sati u Apolu. Ulaz besplatan.

Predstava je zasnovana na ideji da se jednostavnim jezikom, razumljivim srednjoškolcima, razbiju najrasprostanjenije predrasude i zablude koje o članstvu u Evropskoj uniji vladaju među mladima uopšte, a cilj ove predstave je da se kroz vršnjačku edukaciju poveća znanje mladih o temi evropskih integracija. 

Tekst predstave napisala je dramaturškinja Nina Džuver, koja se potrudila da kroz niz duhovitih skečeva, jezikom tinejdžera i na njima blizak način, otkloni predrasude i zablude o EU koje su prisutne kod nas. Režiju potpisuje Vladan Đurković, a glumci koji će učestvovati u predstavi su polaznici glumačke sekcije Omladinskog pozorišta Dadov. Nakon svake predstave glumica Milica Stefanović održaće radionicu zasnovanu na principima forum teatra, tokom koje će biti razjašnjene nedoumice koje đaci imaju u vezi sa evropskim integracijama.

Mladi u Srbiji nemaju dovoljno informacija u vezi sa procesom evropskih integracija, a saznanja koja poseduju najčešće potiču od političkih struja koje su protiv ovog procesa. Upravo iz tog razloga, udruženja Epomena i MOTO realizuju projekat, koji kroz vršnjačku edukaciju povećava znanje mladih o temi evropskih integracija. Projekat Šta mislimo da znamo o EU - činjenice i zablude o Evropskoj uniji finansiran je iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva za evropske integracije i nastavak je uspešnih aktivnosti iz 2017. godine. U proteklom projektnom ciklusu skoro 1.000 beogradskih srednjoškolaca pogledalo je predstavu Sedmi čas i učestvovalo u debati o EU, koja je sledila posle svakog prikazivanja

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

 

hrskavi svet 460x600

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

sinhro logo

pancevo jooble