Kolonija "Kolo" iz Trebinja u Narodnom muzeju Pančevo -
kolonija kolo trebinje, narodni muzej pancevo

Kolonija "Kolo" iz Trebinja u Narodnom muzeju PančevoU utorak 27. aprila od 18 časova biće otvorena izložba radova sa 5. Međunarodne likovne kolonije "Kolo" iz Trebinja u Narodnom muzeju Pančevo.

Međunarodna umetnička kolonija "Kolo" nastala je 2016. godine u Trebinju, na inicijativu gospodine Dražena Milića, sa idejom da umetnici stvaraju inspirisani folklorom i predivnim ambijentom Trebinja. Od samog nastanka, kolonija je imala punu podršku grada Trebinja i Muzeja Hercegovine, a uvrštena je i u manifestaciju Trebinjsko kulturno leto kao događaj od velikog značaja za grad.

Kolonija okuplja eminentne umetnike iz zemalja regiona i sveta ali se najviše oslanja na umetnike iz Srbije, Crne Gore i BiH. Protekle godine, kolonija "Kolo" proslavila je i mali jubilej, 5 godina postojanja, otvaranjem izložbe Safeta Zeca iz Sarajeva, jednog od najznačajnijih umetnika BiH.

Za ovih 5 godina kolonija je ugostila oko 100 umetnika iz celog sveta i oformila bogat fundus slika koje se čuvaju u Muzeju Hercegovine, a prošle godine i nekoliko istaknutih umetnika iz Pančeva takođe je uzelo učešće u ovoj koloniji. Među njima su i Marija Stanojlović, Emil sfera i Miroljub Kršanin.

Broj posetilaca je ograničen, a iz Narodnog muzeja Pančevo podsećaju sve posetioce da nose zaštitne maske i održavaju propisano međusobno rastojanje.

(K-013)

Šerujte ovu vest na vaše profile i tako pomozite da opstanemo. Unapred zahvalni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti