Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Predstava „64“ Ateljea 212 u Kulturnom centru Pančeva - | K-013 Portal
predstava 64, atelje 212, kuturni centar pancevo

Predstava „64“ Ateljea 212 u Kulturnom centru Pančeva


Posle internacionalnog uspeha drame Tri zime, premijerno izvedene u National Theatre u Londonu i ovenčane najprestižnijom svetskom nagradom za dramske autorke na području engleskog jezika Susan Smith Blackburn, Atelje 212 predstavlja novu dramu autorke Tene Štivičić 64, u režiji Alise Stojanović, u okviru gostovanja u Pančevu, u petak, 22. oktobra u 19.30 u Dvorani Kulturnog centra Pančeva.

U drami 64 Tena Štivičić razotkriva intimu savremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja. Onih sopstvenih, izneverenih, međusobnih, i onih koje im nameće društvo. Uloge u predstavi poverene su sjajnim glumcima – Hani Selimović, Milošu Timotijeviću, Vladici Milosavljević, Jeleni Đokić, Ivanu Jevtoviću, Vladislavu Mihailoviću i Denisu Muriću.

Na pragu četrdesetih Eva i Danijel trebalo bi da su situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni da zasnuju porodicu, ali na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, finansijske i egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da ne uspevaju da naprave dete i da moraju da se upuste u proces vantelesne oplodnje, primorava ih da preispitaju i svoju vezu, i sebe same, i sva svoja uverenja. Situacije u koje ih to dovodi su smešne i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne.

Od Evropske autorske nagrade i Nagrade za inovativni dramski tekst (Heidelberg Stuckemarket, 2008) za dramu Fragile, Tena Štivičić je jedna od najcenjenijih autorki u evropskim pozorištima. Osim u Nemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Turskoj, Švajcarskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, dve njene drame (Dvije i Svici) izvedene su i u Beogradu, upravo u Ateljeu 212.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na Biletarnici Kulturnog centra Pančeva.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...