Promovisana knjiga "Labanotacija osnove" pančevca Marka Mićića u Beogradu -

Promovisana knjiga "Labanotacija osnove" pančevca Marka Mićića u Beogradu
montekristo 0507


pancevo, beograd, novi sad

Institut za umetničku igru je organizovao promociju knjige "Labanotacija osnove", autora Marka Mićića, u četvrtak 09. maja, u Muzeju Narodnog Pozorišta u Beogradu.

Monografiju su predstavili izdavač Prof. dr. Vladimir Tomašević, recenzent prof. Dijana Milošević i autor Marko Mićić MA.

- Ova knjiga je prva publikacija ove vrste na našim prostorima koja se bavi isključivo osnovama labanotacije: kako prepoznati i razumeti labanotacijski zapis. Labanotacija je, najjednostavnije rečeno, sistem za beleženje pokreta. Drugi naziv za labanotaciju je i kinetografija. Ona se može koristiti za beleženje praktično bilo kog pokreta koje ljudsko telo proizvede. Najčešće se koristi pri zapisivanju narodnih igara i baleta. Knjiga je namenjena svima koji žele da obogate svoj um znanjem i jednom nesvakidašnjom veštinom, kaže za K-013 Online Marko Mićić autor.

pancevo, beograd, novi sad

O autoru:

Rođen u Pančevu 1984. godine. Nakon završene srednje baletske škole "Lujo Davičo" u Beogradu, na smeru narodna igra, Marko postaje član nacionalnog ansambla Kolo. Upisuje osnovne akademske studije u Beogradu na Fakultetu za kulturu i medije i uporedo putuje po svetu sa irsko-plesnom kompanijom Ceol Chiarrai Production iz Irske.

pancevo, beograd, novi sad

Po završetku osnovnih akademskih studija upisuje, kao stipendista Univerziteta u Limeriku, Master studije na studijskom programu Plesni performans. Za vreme studiranja upoznaje se sa Labanotacijom i dobija inspiraciju, znajući da u Srbiji nije dovoljno obrađivana tema, da napiše knjigu o osnovama labanotacije na srpskom jeziku.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble