Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novosadski rok bend BaYaT najavljuje svoj novi singl „Madness“ - | K-013 Portal
bend BaYaT, novi sad

Novosadski rok bend BaYaT najavljuje svoj novi singl „Madness“Novosadski rok bend BaYaT najavljuje svoj novi singl “Madness”, koji će biti prvi singl sa novog albuma “Purge”. “Madness” će biti objavljen 26. Septembra.

BaYaT je petočlani rok bend iz Novog Sada, formiran 2018. godine. 25. Decembra 2019. godine BaYaT je objavio svoj debi album “So It Begins” sa osam numera čistog roka, uz primese Alt roka i NU Metala. Album karakterišu temeljni vokali i jake poruke o zbivanjima u svetu. Sam album je samo početak jedne duže priče koja će se pretočiti u buduća izdanja.

“Madness” se prirodno nastavlja na prvi album i nagoveštava šta se može očekivati od drugog albuma “Purge”. Ova pesma oslikava trenutno stanje društva u kojem živimo. Previše informacija u kombinaciji sa modernom tehnologijom i eksplozijom lažnih vesti šalje ljude u jedno stanje konfuzije i ludila. Ovu numeru karakteriše snažna poruka u refrenu, prateći strofe koje idu dublje u suštinu toga zašto se nalazimo gde se trenutno nalazimo i šta treba da uradimo povodom toga. Sve ovo je savršeno oslikao glavni vokal, Miloš Bajat, svojim zasigurno najimpresivnijim vokalnim izvođenjem do sada u karijeri.

“Madness” je alt rok numera uz jake primese NU Metala. Sa prelepim melanholičnim uvodom koji napreduje u armiju zvukova koji se ne mogu ignorisati, kao i sa prelepim rifovima pomešanim sa daškom ambijenta, ova se pesma mora slušati glasno.

Pesma je snimljena u studiju “Blaze” u Beogradu. Krajem 2019. Godine BaYaT je započeo saradnju sa producentom Milošem Mihajlovićem. Ova odluka se pokazala ključnom, jer je produkcija podignuta na viši nivo, uz sjajnu komunikaciju između benda, menadžera i producenta.

BaYaT je 2020. godine otpočeo “So It Begins” turneju, promovišući debi album, pre nego je pandemija dramatično prekinula sve nastupe. Uz i dalje aktuelnu zabranu javnih nastupa i okupljanja, bend je odlučio da uloži sve svoje slobodno vreme u izradu svog drugog albuma, koji se očekuje u 2021. godini.

26. Septembra singl “Madness” biće dostupan na svim većim digitalnim platformama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.