Fejsbuk menja ime
fejsbuk, fejsbuk menja ime

Fejsbuk menja ime
montekristo 0507


Američki tehnološki gigant "Fejsbuk" planira naredne sedmice promenu imena, piše tehnološki portal "Verdž".

Portal, pozivajući se na vlastite neimenovane izvore, navodi da direktor Fejsbuka Mark Zakerberg planira da o promeni imena kompanije razgovara 28. oktobra na godišnjoj konferenciji "Konekt", ali bi to moglo biti učinjeno i ranije.

Iz "Fejsbuka" je saopšteno da ne komentarišu "glasine ili spekulacije".

Vest o promeni imena objavljena je u vreme kada se kompanija suočava sa sve jačom kontrolom vlasti SAD zbog svog načina poslovanja.

Analitičari navode da će promena imena "Fejsbuku" omogućiti da bolje kontroliše grupacije koje su pod njegovim okriljem, poput "Instagrama", "Vocapa", "Okulusa" i drugih.Portal ističe da nije neuobičajeno da velike firme iz Silicijumske doline menjaju svoje ime u nameri da prošire svoje usluge.

"Gugl" je oformio "Alfabet" kao holding kompaniju 2015. godine kako bi se proširio izvan svog poslovanja u oblasti pretrage i reklame, te nadzire rad brojnih firmi od vozila sa samostalnim upravljanjem i zdravstvene tehnologije do obezbeđenja interneta u udaljenim regionima.

Promena brenda ili imena, takođe će se odraziti i na pažnju koju "Fejsbuk" obraća na gradnju takozvanog metaverzuma, što je "virtuelni svet u kojem ljudi mogu da koriste razne uređaje za kretanje i komunikaciju".

"Fejsbuk" je imao velika ulaganja u virtuelnu realnost i proširenu realnost i namerava da poveže skoro tri milijarde korisnika putem nekoliko uređaja i aplikacija.

U izveštaju "Verdža" navodi se da bi novo ime kompanije moglo biti povezano sa horizontom jer je "Fejsbuk" nedavno promenio ime svoje platforme za igrice "Horizont" u "Svetovi horizonta".


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble