Folksvagen električni automobil ID.3 lansira u avgustu -

Folksvagen električni automobil ID.3 lansira u avgustu

Folksvagen i dalje planira da u avgustu krene sa isporukom svog električnog automobila ID.3 za masovno tržište, i ne namerava da smanji broj radnih mesta ukoliko se produži obustava proizvodnje u njegovim fabrikama izvan Kine, uzrokovana epidemijom koronavirusa, piše Fajnenšel Tajms.

Najvećeg svetskog proizvođača automobila, koji se suočava sa fiksnim troškovima većim od dve milijarde evra nedeljno jer njegovi pogoni u Evropi ne rade, obavezuju strogi evropski propisi o emisiji gasova i mogao bi da se suoči s velikim novčanim kaznama ako ne proda dovoljno vozila na baterije 2020.godine.

"Borimo se da ispoštujemo taj datum", rekao je Frank Viter, glavni finansijski direktor kompanije, ali je priznao da su VW "pomalo vezane ruke" zbog zatvaranja pogona u gradu Cvikau, gde se pravi model ID.3, i zbog kašnjenja u razvoju softvera.

Viter je dodao da se VW, koji je zatvorio svoje evropske fabrike najmanje do 9. aprila, nada da će ponovo pokrenuti proizvodnju znatno pre leta.

"Ne smatramo da je zatvaranje do juna naš verovatniji scenario. Ipak, zakonski okvir i spremnost kupaca da ponovo razmatraju kupovinu automobila biće ključni faktori", zaključio je Viter.

Procenjuje se da će globalna automobilska industrija 2020.godine pretrpeti veći pad nego za vreme finansijske krize, sa oko 10 miliona manje prodatih vozila, prema podacima IHS Markita.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti