Sledeće godine bez rominga u regionu -

Sledeće godine bez rominga u regionu

U Beogradu je juče počeo najveći skup regulatora elektronskih komunikacija na nivou Evrope, dvodnevna 42. plenarna sednica Tela evropskih regulatora za oblast elektronskih komunikacija (BEREC) i generalne skupštine Grupe nezavisnih regulatora (IRG).

Na sastanku prisustvuje više od 30 zemalja, a razgovara se, između ostalih tema, o bezbednosti upotrebe 5G mreža i ukidanju rominga na Zapadnom Balkanu.

Od sredine sledeće godine ne bi trebalo da postoje roming naknade u regionu, a sledeći korak je da se, pre svega na političkom nivou, a potom i na stručnom, razgovara o potpunom ukidanju rominga između zemalja EU i našeg regiona, kaže za Tanjug direktor Ratela Vladica Tintor, prenosi Dnevnik.

Proces sniženja cena rominga u Evropskoj uniji trajao je skoro 10 godina da bismo došli u situaciju da rominga između zemalja EU nema, objašnjava Tintor koji podseća na to da je Srbija, prateći evropsku metodologiju ukidanja rominga između zemalja članica EU, postigla sporazum da se cene rominga prvo snize, a zatim i ukinu u regionu.

(Dnevnik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

RADIO K-013 PLAY

RADIO K-013 PLAY uživo

meridian1500

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

meridianApsolutnih100

pancevox

pancevo jooble

vakcinacija baner 2020

Domaci recepti