Šta se u Srbiji "guglalo": TOP 10 najpretraživanijih pojmova u 2019. -

Šta se u Srbiji "guglalo": TOP 10 najpretraživanijih pojmova u 2019.

pancevo, beogad, novi sad

Kompanija „Google“ objavila je svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova u 2019. godini, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji.

U Srbiji je ponovo potvrđeno pravilo da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu jer je utakmica Srbija – Portugal kojom su počele kvalifikacije za EURO 2020. najpretraživaniji događaj ove godine, prenosi N1.

Još jedan dokaz da je Srbija osim fudbala, definitivno i zemlja košarke i tenisa jeste činjenica da su FIBA World Cup i Australian Open u samom vrhu najpretraživanijih događaja.

Kao i prethodnih godina aktuelni televizijski sadržaji, pre svega domaće i strane serije, ali i rijaliti programi privlačili su pažnju velikog broja ljudi. Planetarno popularna „Igra prestola” čija poslednja sezona je emitovana ove godine ima veliki broj fanova i kod nas, pa je to bila najpretraživanija serija u Srbiji tokom 2019. godine.

Pored nje, građani Srbije tražili su informacije o serijama „Žigosani u reketu“ koja je na drugom mestu, zatim o trećoj sezoni kriminalističke serije „Ubice mog oca“ i naravno drugom serijalu Senki nad Balkanom, čija premijera je bila u novembru.

Ovo je lista najpretraživanijih pojmova u Srbiji tokom 2019. godine.

1. Zadruga – najpretraživaniji pojam i 2018. godine
2. Pad Berlinskog zida
3. Srbija – Portugal
4. FIBA World Cup
5. Igra prestola
6. Žigosani u reketu
7. Australian Open 2019
8. Ubice mog oca 3
9. Senke nad Balkanom 2
10. Evrovizija 2019

(N1)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com